4 αποδεδειγμένοι τρόποι για να έχετε τεράστιους μύες πολύ γρήγορα!

Για να χτίσετε μυϊκή μάζα μπορεί να είναι πολύ απλό, αν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Μερικοί άνθρωποι περνούν πολλές ώρες στο γυμναστήριο χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά να κάνουν και χωρίς κανένα πρόγραμμα για να τους καθοδηγήσει. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν και όλες οι προσπάθειές τους πάνε χαμένες. Μην αφήσετε να συμβεί σε σας! Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε μερικά πολύτιμα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μεγάλους μύες.

Acai Berry -Χάστε βάρος με το Acai Berry και καθαρίστε το σώμα σας το συντομότερο δυνατόν!

Είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει κάποιον να μιλάει για το Acai Berry και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος γρήγορα και να καθαρίσετε το σώμα σας, με φυσικό τρόπο.

Το μούρο "Acai" είναι ένα μικρό μούρο που μοιάζει με σταφύλι και πιστεύεται ότι είναι το πιό υγιεινό φρούτο στον πλανήτη. Ωστόσο, ο κύριος λόγος που είναι τόσο δημοφιλές είναι επειδή η κατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει σε φυσική απώλεια βάρους. Αυτό επιτυγχάνεται γιατί αυξάνει το μεταβολισμό σας, ώστε να κάψετε πολύ περισσότερες θερμίδες από ό,τι συνήθως. Τα "Acai" μούρα είναι πλήρη σε λιπαρά οξέα και φυσικές ίνες και μπορεί να σας βοηθήσουν...

Ποιά υδατανθρακούχα τρόφιμα βοηθούν τη δίαιτά σας

Είναι κοινή η άποψη, αν και λανθασμένη, ότι οι υδατάνθρακες παχαίνουν. Άλλωστε, είναι πολλές οι δίαιτες που τους "μισούν". Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι υπάρχουν υδατάνθρακες, κυρίως αυτοί των επεξεργασμένων τροφίμων που δεν ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό και άλλοι που είναι ευεργετικοί.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι υδατάνθρακες αποτελούν μια άμεση πηγή ενέργειας αλλά και το κύριο καύσιμο του εγκεφάλου. Όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής με σκοπό να μειώσετε το σωματικό σας βάρος μπορείτε να καταναλώσετε τα παρακάτω τρόφιμα, τα οποία αν και περιέχουν υδατάνθρακες, βοηθούν στο σκοπό σας.

Μυ'ι'κή μάζα: Αποκτήστε εύκολα και γρήγορα μεγάλους μύες με βάρη!

Για αυτούς που θέλουν να αποκτήσουν μεγάλους μύες, με ποιό τρόπο σχηματίζεται το μονοξείδιο του αζώτου  και τι κάνει στο σώμα, επειδή πρόκειται για ένα σημαντικό παράγοντα για την απόκτηση μυών. Το μονοξείδιο του αζώτου σχηματίζεται όταν η L-αργινίνη, (ένα αμινοξύ) διασπάται και παίζει σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία του αίματος και τη δημιουργία μεγαλύτερων μυών.

Πώς να απαλλαγείτε από την Ακμή - Μία καλή λύση για να αφαιρέσετε τις ουλές που προκαλεί η ακμή!

Για τους περισσότερους ανθρώπους τα σημάδια της ακμής  σημαίνουν πιό πολλά από την ίδια την ακμή , γιατί μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια για να την θεραπεύσουν. Μία κύρια μορφή ακμής είναι η ακμή προσώπου. Οι ουλές είναι στην πραγματικότητα μέρος της διαδικασίας επούλωσης του σώματος. Τα περισσότερα τραύματα οδηγούν σε κάποιο τύπο των ουλών. Κάθε φορά που υποφέρετε από τραυματισμό ή πληγή (που μπορεί να έχει προκληθεί από ένα μεγάλο σπυράκι) το σώμα σας προσπαθεί να φτιάξει το δέρμα με την παραγωγή ινών κολλαγόνου. Το πρόβλημα είναι ότι ο νέος ιστός είναι κατώτερος από τον παλιό δερματικό ιστό, όσον αφορά την υφή και την ποιότητα.

Πώς η παχυσαρκία επηρεάζει την υγεία μας - Τί προκαλεί στον οργανισμό μας

Η παχυσαρκία είναι μια ακραία κατάσταση αποταμίευσης λίπους που δημιουργεί μορφολογικές και λειτουργικές διαταραχές στον οργανισμό.
Θεωρείται η νόσος της σύγχρονης εποχής, αλλά η παχυσαρκία υπήρχε σ’ όλες τις φάσεις της εξελικτικής πορείας της ανθρωπότητας. Χιλίαδες χρόνια πρίν την εποχή μας η παχυσαρκία υπήρχε και προκαλούσε δέος.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ευθύνονται για την παχυσαρκία, όπως το οικογενειακό ιστορικό, η κληρονομικότητα, η άσκηση και η διατροφή. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους παράγοντες είναι υπό τον έλεγχό μας. Η παχυσαρκία μπορεί επίσης να επηρεάσει σοβαρά την υγεία μας. Παρακάτω έχουμε περιγράψει μερικούς παράγοντες:

Γιατί οι διατροφές που είναι χαμηλές σε λιπαρά δεν λειτουργούν - Ανακαλύψτε όλη την αλήθεια για τη διατροφή με χαμηλά λιπαρά!

Η χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτες είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος για να χάσουμε βάρος, αλλά δουλεύουν πραγματικά; Το κύριο πρόβλημα με αυτό το είδος της διατροφής είναι ότι τείνουν να αντικαταστήσουν το λίπος με υδατάνθρακες. Οι περισσότερες θερμίδες προέρχονται...

Τί είναι οι βιταμίνες; Χρειάζεται πραγματικά ο οργανισμός μας βιταμίνες;

Οι βιταμίνες είναι οργανικές ενώσεις οι οποίες είναι αναγκαίες σε μικρές ποσότητες για τη διατήρηση της ζωής. Παίρνουμε τις βιταμίνες από τα τρόφιμα, επειδή το ανθρώπινο σώμα είτε δεν παράγει αρκετές από αυτές, είτε δεν εφαρμόζονται καθόλου. Όταν ένας οργανισμός δεν μπορεί να παράγει αρκετά από μια οργανική χημική ένωση που χρειάζεται σε πολύ μικρές ποσότητες, και πρέπει να το παίρνει από τα τρόφιμα, τότε αυτό ονομάζεται βιταμίνη.

Μερικές φορές, μια βιταμίνη είναι σημαντική για έναν άνθρωπο, αλλά...

Πόσες θερμίδες πρέπει να πάρουμε για να χάσουμε βάρος

Η ενέργεια που αποθηκεύεται στα τρόφιμα μετριέται με θερμίδες.
Μία θερμίδα είναι η ποσότητα της ενέργειας που απαιτείται για να αυξηθεί η θερμοκρασία ενός γραμμαρίου νερού σε ένα βαθμό Κελσίου. Οι θερμίδες δηλώνουν κατά πόσο ένα τρόφιμο μας παχαίνει. Ωστόσο, δεδομένου ότι θερμίδες αποτελούν μέτρο της ενέργειας, δεν ισχύει, όπως ισχυρίζονται κάποια βιβλία δίαιτας, ότι υπάρχουν δηλαδή διάφορα είδη θερμίδων. Έρευνα έχει δείξει ότι η καταμέτρηση των θερμίδων...

Δίαιτα express - Πώς να χάσετε 4 κιλά σε 4 μέρες με τη δίαιτα express!

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, κάποιες φορές μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να φάτε τη λάθος τροφή ή να βαριέστε να πάτε στο γυμναστήριο. Χρειάζεται πολλή θέληση και αποφασιστικότητα για να κάνετε μία δίαιτα express. Για εσάς που μπαίνετε εύκολα σε πειρασμό να φάτε κάτι που δεν πρέπει, υπάρχει μια πολύ καλή λύση.

Iδανικό βάρος - Πώς να το αποκτήσετε

Το ιδανικό βάρος είναι αυτό που μας επιτρέπει να έχουμε μια καλή υγεία και φυσικά μικρότερο σωματικό βάρος. Θα πρέπει δηλαδή να μπορεί να το αντέξει ο σκελετός σας και να έχει μια καλή λειτουργία.

Το ιδανικό βάρος, δεν θα πρέπει να είναι όπως αυτό των μοντέλων (λιποβαρή άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας), ή των αθλητών (είναι προσαρμοσμένο στο άθλημα τους ώστε να πετύχουν την ιδανική απόδοση σε σχέση με το σωματικό τους βάρος) και τέλος...

Διατροφή για γράμμωση - Πώς να χάσετε το κοιλιακό λίπος!

Γνωρίζατε ότι το λίπος της κοιλιάς παράγει μια ορμόνη που αυξάνει την όρεξη;

Τα κύτταρα του κοιλιακού λιπώδους ιστού παράγουν την ορμόνη NPY (νευροπεπτίδιο Y). Μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστό ότι η NPY ορμόνη ήταν η μόνη που παράγεται από τον εγκέφαλο. Τώρα Καναδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κοιλιακό λίπος...

Πώς να σταματήσετε την τριχόπτωση

Η φαλάκρα δεν είναι απλά ένα μικρό ελάττωμα ή ένα σημάδι της μεγάλης ηλικίας, αλλά για μερικούς ανθρώπους μπορεί να έχει σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορούν επίσης να μειώσουν σημαντικά ακόμα και την ποιότητα της ζωής τους.

Τι προκαλεί την τριχόπτωση;

Η κατάσταση εμφανίζεται συνήθως τουλάχιστον 2-3 μήνες μετά από τον παράγοντα που προκάλεσε το πρόβλημα. Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες είναι οι εξής:

Πώς να χάσετε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!

Θέλετε να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να χάσετε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες; Αν θέλετε να το κάνετε, τότε θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Το να χάσεις 10 κιλά μέσα σε δύο εβδομάδες είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται, ειδικά αν ακολουθήσετε μερικές απλές οδηγίες.

Μερικές συμβουλές για το πώς να χάσετε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες:

Πώς να χάσετε την Κυτταρίτιδα γρήγορα!

Η κυτταρίτιδα χαρακτηρίζεται από την αντιαισθητική διόγκωση του δέρματος που μπορεί να εμφανιστεί στους γλουτούς, την κοιλιά και τα μπράτσα. Η κυτταρίτιδα είναι συνήθως γυναικείο πρόβλημα: περίπου το 80% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα. Ο λόγος για τον οποίο δεν εμφανίζεται στους άνδρες, είναι ότι το δέρμα τους έχει διαφορετική σύνθεση του συνδετικού ιστού. Η γυναικεία ορμόνη, που είναι το οιστρογόνο, βοηθάει στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας, επειδή χαλαρώνει τον συνδετικό ιστό και ενισχύει την κατακράτηση υγρών και τη συσσώρευση λίπους. Επιπλέον, το γυναικείο σώμα...

Πώς να απαλλαγείτε από τα κίτρινα δόντια και να έχετε ένα πιό λαμπερό χαμόγελο!

Αν ρίξετε μια ματιά στα άτομα γύρω σας, θα διαπιστώσετε ότι πολλοί από αυτούς έχουν κίτρινα δόντια. Τόσο που μπορείτε να τους ξεχωρίσετε από το πλήθος και να είναι λίγοι αυτοί που ξεχωρίζουν από το πλήθος.
Αυτά που κάνουν τα δόντια σας κίτρινα είναι κυρίως το κάπνισμα, το αλκοόλ, καθώς και διάφορα τρόφιμα τα οποία έχουν στερήσει από τα δόντια σας τη τους φυσική λευκότητα. Έτσι, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να απέχετε από το κάπνισμα και να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ. Επιπλέον, θα πρέπει:

Διατροφή για να χτίσετε μύες - Ποιός είναι ο σωστός τρόπος διατροφής για να αποκτήσετε γρήγορα μυ'ι'κή μάζα;


Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά θα ασκηθείτε. Εάν δεν ακολουθήσετε τη σωστή διατροφή δεν θα κερδίσετε μυϊκή μάζα. Αλλά, ποιά είναι η σωστή διατροφή;

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας οδηγήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση:

Τροφές που Ενισχύουν το Μεταβολισμό και βοηθούν στο να χάσετε βάρος!

Ακόμα κι αν γεννιόμαστε με ένα ορισμένο είδος μεταβολισμού, διάφορα τρόφιμα έχουν κατά καιρούς προταθεί ως τρόφιμα που ενισχύουν τον μεταβολισμό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι πράγματι ορισμένες ουσίες (όπως η καφεΐνη), μπορούν να αυξήσουν το μεταβολικό ρυθμό μας. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι με την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, θα χάσουμε 10 κιλά μέσα σε μία ημέρα. Σημαίνει απλά, ότι ακόμα και μια μικρή αύξηση του μεταβολισμού μπορεί να έχει αισθητά αποτελέσματα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά Τρόφιμα που Ενισχύουν το Μεταβολισμό:

Πώς να αντιμετωπίσετε τον διαβήτη - Μάθετε τι ακριβώς προκαλεί τον διαβήτη και πώς να τον αντιμετωπίσετε!

Αυτό το ερώτημα τίθεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά.
Περίπου 65% - 70% των θανάτων που συμβαίνουν σε διαβητικούς ανθρώπους, προκαλούνται από καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια.
Στο διαβήτη, η ψηλή συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα προκαλεί βλάβες στο κυκλοφορικό σύστημα. Οι μακροχρόνιες επιπλοκές του διαβήτη, δημιουργούνται...

Πώς να σταματήσετε το κάπνισμα μια για πάντα - Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε το κάπνισμα!

Κάθε χρόνο δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν λόγω του καπνίσματος. Κάθε 13 δευτερόλεπτα, 1 άνθρωπος πεθαίνει εξαιτίας αυτής της ανθυγιεινής συνήθειας. Οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία είναι γνωστές.

Σοβαρές ασθένειες που προκαλούνται από αυτή τη συνήθεια είναι οι εξής:

* Βρογχίτιδα
* Καρκίνος του πνεύμονα
* Πνευμονία
* Άσθμα
* Φυματίωση
* Έλκη
* Καρδιακές προσβολές
* Διάφορες μορφές καρκίνου

Άλλες επιβλαβείς επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό είναι οι εξής:

Διατροφή: Μύθοι και Πραγματικότητα - Αυτή είναι η αλήθεια πίσω από 6 μύθους της διατροφής που σας σταματούν στο να χάσετε βάρος!

Στη σημερινή κοινωνία πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βρούν τρόπους για να χάσουν βάρος και να φαίνονται πιό ωραίοι και πιό ελκυστικοί. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τη δίαιτα, που εμποδίζουν τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους 6 πιό κοινούς μύθους για τη δίαιτα:

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ : Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του πιο νόστιμου μύκητα

Τα μανιτάρια έγιναν… της μόδας τα τελευταία χρόνια σε όλα τα «καλά» εστιατόρια και στις γκουρμέ και μη συνταγές και βρεθήκαμε όλοι να δοκιμάζουμε, να παραγγέλνουμε, αλλά και να τα μαγειρεύουμε στο σπίτι μας με διάφορους τρόπους. Η πλούσια γεύση τους μας αντάμειψε και πολύ σύντομα οι ειδικοί της διατροφής επικρότησαν την επιλογή μας, πληροφορώντας μας ότι τα μανιτάρια είναι πολύ φτωχά σε θερμίδες, ιδιαίτερα χορταστικά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και επίσης ότι, σύμφωνα με έρευνες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και απομακρύνουν τον καρκίνο. Όπως είναι προφανές, έχουμε πολλούς λόγους για να απολαμβάνουμε μανιτάρια όσο πιο συχνά μπορούμε. Ας τα γνωρίσουμε, λοιπόν, καλύτερα, για να ξέρουμε ποια να προτιμάμε και γιατί και, φυσικά, πώς να τα μαγειρεύουμε...

Θερμογέννεση και καύσεις - Πώς γίνεται η θερμογέννεση μέσω τροφής!

Θερμογένεση είναι η διαδικασία με την οποία ο οργανισμός παράγει θερμότητα για να διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος σταθερή. Η παραγωγή θερμότητας εμφανίζεται συνήθως σε κρύα περιβάλλοντα και σε κλίματα με υψηλές θερμοκρασίες, υπάρχει η απελευθέρωση θερμότητας (θερμόλυση) που μπορεί να συμβεί μέσω της εφίδρωσης.

Όταν η θερμογένεση συμβαίνει λόγω της κλιματικής αλλαγής, το άγχος ή την υπερκατανάλωση τροφής, ονομάζεται προσαρμοστική θερμογένεση. Αυτή η διαδικασία είναι υπό τον έλεγχο...

Ποιές είναι οι πραγματικές αιτίες της ακμής; Μάθετε τι προκαλεί πραγματικά την ακμή και πώς να τη θεραπεύσετε!

Η ακμή είναι μια πολύ συνηθισμένη δερματική πάθηση που μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας και φυλής. Ακόμα κι αν συνήθως επηρεάζει τους εφήβους, η ακμή των ενηλίκων είναι ένα πραγματικό πρόβλημα και κάποιοι συνεχίζουν να υποφέρουν από αυτή την κατάσταση μέχρι τα τριάντα ή τα σαράντα χρόνια της ζωής τους.

Αλλά, ποιες είναι οι αιτίες της ακμής;

Η κύρια αιτία είναι η ασυνήθιστα υψηλή συγκέντρωση των ενδογενών ορμονών (κυρίως τα ανδρογόνα) στο αίμα, κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Αυτές οι ορμόνες προκαλούν...

Ιδιότητες VIAGRA έχει το καρπούζι

Μια φέτα δροσερό καρπούζι παρουσιάζει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του Viagra, σύμφωνα με ερευνητές.

Τα καρπούζια περιέχουν ένα συστατικό, την κιτρουλίνη, που μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή συστατικού που βοηθά στη χαλάρωση των αγγείων του οργανισμού, παρόμοια με αυτό που συμβαίνει όταν ένας άντρας...

Πώς ο ύπνος βοηθά στην απώλεια βάρους

Ο ύπνος αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού η οποία σχετίζεται με την ομαλή λειτουργία του σώματος και του εγκεφάλου. Κατά τη διάρκεια του ύπνου οι ιστοί ξαναχτίζονται, ενώ οι γνώσεις και η μνήμη εμπεδώνονται. Τι σχέση, όμως, μπορεί να έχει ο ύπνος με το βάρος μας;

Η μειωμένη διάρκεια ύπνου σε τακτική βάση, σύμφωνα με έρευνες, σχετίζεται με αυξημένο βάρος. Αντίστοιχα, έρευνες σε παιδιά έδειξαν πως παιδιά που κοιμούνται λιγότερες ώρες έχουν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα σε βάθος χρόνου 5 ετών. Πώς, όμως, συμβαίνει κάτι τέτοιο;….

Γιατί δεν μπορώ να χάσω βάρος; Δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε για να χάσετε βάρος!

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αλλά αποτυγχάνετε κάθε φορά; Έχετε δοκιμάσει κάθε δημοφιλής δίαιτα, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί; Λοιπόν, σήμερα θα βρείτε την απάντηση! Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψω τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους μπορείτε να χάσετε βάρος:

Οι θερμίδες είναι που μετράνε

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσει κανείς βάρος; Αφού συνέκριναν τις διάφορες δίαιτες, ερευνητές κατέληξαν σ΄ ένα συμπέρασμα: το είδος της δίαιτας δεν έχει σημασία, αρκεί να μειώνεις τις θερμίδες και να μπορείς να την τηρείς.

Με άλλα λόγια, οποιαδήποτε δίαιτα έχει λίγες θερμίδες και κορεσμένα λίπη και πολλά δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά είναι μια λογική επιλογή για όποιον θέλει να χάσει βάρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας που δημοσιεύεται στο χθεσινό τεύχος της «Ιατρικής Επιθεώρησης της Νέας Αγγλίας» (NEJM) και στο πλαίσιο της οποίας έγινε ο πιο μακροχρόνιος, ευρύς και αυστηρός έλεγχος που έχει γίνει ποτέ σε τέσσερις δημοφιλείς δίαιτες.

Βασιζόμενοι και σε μια άλλη έγκυρη μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι και κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα, οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες φαίνεται πως υιοθετούν πλέον την ιδέα ότι...

H δίαιτα του χειμώνα: χάσε κιλά, κέρδισε διάθεση

Θέλεις να ξεφορτωθείς την κακή διάθεση, να αυξήσεις την ενέργειά σου, να νιώσεις πιο υγιής και να παραμείνεις λεπτή ακόμα και το χειμώνα; Μπορείς να το κάνεις με το εφταήμερο πρόγραμμα διατροφής που ενισχύει τη διάθεσή σου.

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί το καλοκαίρι σου φτάνει μια σαλάτα, ενώ όταν κάνει κρύο το μόνο πράγμα που σου φτάνει είναι ένα τεράστιο πιάτο μακαρόνια;

Ο χειμώνας είναι αναμφίβολα η εποχή...

Τρώτε για να ζείτε ή ζείτε για να τρώτε;

Στομάχι εναντίον Εγκεφάλου: Ανακαλύπτοντας γιατί μερικοί άνθρωποι μπορούν να αντισταθούν σε ένα επιδόρπιο ενώ άλλοι δεν μπορούν.

Είναι η ώρα μετά το μεσημεριανό γεύμα, όπου όλοι είναι πλήρεις. Λίγο αργότερα όμως... έρχεται η επιθυμία για ένα σοκολατένιο γλύκισμα.

Η θέα, η μυρωδιά ακόμη και ο ήχος της λέξης «τούρτα!» διεγείρουν τα κυκλώματα ανταμοιβής και ευχαρίστησης του εγκεφάλου, ενώ επίσης ενεργοποιούν τα κέντρα μνήμης και τους σιελογόνους αδένες.

Διάφορες μελέτες έχουν καταφέρει να κατανοήσουν τα διάφορα κίνητρα που οδηγούν στην κατανάλωση φαγητού. Ακόμα και ο Σωκράτης, συμβούλευε ότι, "πρέπει να τρώμε για να ζούμε, όχι να ζούμε για να τρώμε". Σήμερα, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν εξελιγμένες τεχνολογίες απεικόνισης του εγκεφάλου, για να κατανοήσουν πώς το δέλεαρ του νόστιμου φαγητού μπορεί...

Πιο επικίνδυνα τα εγκεφαλικά του Σαββατοκύριακου

Οι ασθενείς που υφίστανται εγκεφαλικό επεισόδιο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και εισάγονται σε νοσοκομείο, έχουν χειρότερη εξέλιξη και πιο συχνά κινδυνεύουν να πεθάνουν, σε σχέση με όσους παθαίνουν εγκεφαλικό τις καθημερινές.

Αυτό κατέδειξε μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, χωρίς όμως να εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους συμβάινει αυτό. Οι επιστήμονες, πάντως, υποθέτουν ότι αρκετοί ασθενείς επειδή όσοι έχουν...

Περιορίστε το αλάτι

Το νάτριο (συστατικό του αλατιού) είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας σε συγκεκριμένα μικροποσά. Η κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων όμως, μπορεί να αποβεί επιζήμια για την υγεία.

Συστήνεται λοιπόν ότι πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερο...

Κάνε το καλό & ρίξε το κιλό

Μερικές σούπερ συνήθειες που ωφελούν πέρα από την υγεία σου και τη γιγάντωση της μπάκας σου. Ανακάλυψέ τις και -αφού τις ευχαριστήσεις- στείλ' τις μακριά.

Εχει ξυπνήσει με κέφια η κυρία και σε τραβολογάει Σάββατο πρωί στην Ερμού προς αναζήτηση νέας γόβας-φετίχ. Κατηφορίζεις νυσταγμένος τον πεζόδρομο, ένα μικρόφωνο καρφώνεται στο πρόσωπό σου: «Κύριε, πιστεύετε ότι τρώτε υγιεινά;». «Φυσικά» απαντάς με σιγουριά Φέντερερ όταν κατεβαίνει στο Γουίμπλεντον. Ο καμεραμάν εκείνη τη στιγμή κάνει ζουμ στην...

400.000 Έλληνες πάσχουν από ΧΑΠ και δεν το ξέρουν

Από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) πάσχουν περίπου 500.000 Έλληνες αλλά στους 400.000 (80%) από αυτούς δεν έχει γίνει διάγνωση, διότι ποτέ δεν έχουν υποβληθεί σε σπιρομέτρηση, ένα απλό τεστ που εντοπίζει τις πνευμονικές νόσους πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα.

Η εξέταση αυτή γίνεται με ένα απλό φύσημα στο σπιρόμετρο, ένα ειδικό όργανο που καταγράφει τη ροή της αναπνοής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών το 2020 η ΧΑΠ θα είναι...

Πως να πολεμήσετε τις θερμίδες στην εργασία σας

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην πιστεύει ότι η υγεία του είναι μια προτεραιότητα. Γι΄ αυτό πρέπει να αναπτύξουμε στρατηγικές για την εξασφάλιση των καλύτερων επιπέδων φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά μας.

Στην εποχή μας, η επαγγελματική ζωή περιλαμβάνει περισσότερες εργασίες στο ίδιο χρονικό διάστημα…

Ναί ή όχι στα βιολογικά τρόφιμα;

«Ναι» ή «όχι» στα βιολογικά τρόφιμα είναι το ζήτημα που προκύπτει με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου). Το βασικό επιχείρημα για την υποστήριξή τους είναι ότι είναι πιο πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και πιο ασφαλή για την υγεία ως μη μολυσμένα με φυτοφάρμακα αντιβιοτικά ή ορμόνες, ενώ το μεγάλο τους μειονέκτημα παραμένει η ακριβή τους τιμή. Στον ακόλουθο οδηγό θα σας λυθούν όλες οι απορίες για το τι είναι, πώς πιστοποιούνται, πώς τα ξεχωρίζουμε και πού υπερέχουν τα βιολογικά τρόφιμα...

Φασκόμηλο και φαρυγγίτιδα

Το φασκόμηλο ή λατινικά Salvia officinalis L, εμπεριέχει πλειάδα βιοενεργών συστατικών όπως καμφορά (14-37%), άλφα- και βήτα-καρυοφυλλένιο, ροσμαρινικό οξύ, χλωρογενικό οξύ, διτερπένια και φλαβονοειδή όπως η ισχυρά αντιοξειδωτική...

Οι 5 πιο ανθυγιεινές συνήθειες που δεν είναι – ποτέ - αργά να εγκαταλείψετε

Οι επιστήμονες –είναι γνωστό- σε κάθε ευκαιρία επισημαίνουν ότι το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι η βασική αιτία περίπου των μισών θανάτων στις σύγχρονες κοινωνίες. Τα καλά νέα είναι ότι σειρά από έρευνες αποδεικνύουν ότι ποτέ δεν είναι αργά για να εγκαταλείψετε αυτές τις κακές συνήθειες προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο την υγεία σας.

Κατά τη διάρκεια πενταετούς μελέτης, ερευνητές εξέτασαν τις ταχύτητες 2.000 ατόμων που είχαν χωριστεί σε 3 ομάδες. Στην πρώτη ομάδα ήταν όλοι καπνιστές, στη δεύτερη κάπνιζαν παλιότερα αλλά είχαν κόψει το τσιγάρο και στην τρίτη δεν είχαν καπνίσει ποτέ. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι οι καπνιστές...

Πώς να αποκτήσουμε μία καλή φυσική κατάσταση

Πολλές είναι οι συμβουλές που ακούμε και διαβάζουμε και αφορούν στην 'καλή φυσική κατάσταση'. Τι σημαίνει, όμως, αυτός ο όρος; Ποιες είναι οι κατάλληλες γυμναστικές ασκήσεις; Πώς θα αναπτύξουμε τους μυς μας αποφεύγοντας τραυματισμούς; Ποιοι πρέπει να προσέχουν;

Τι εννοούμε όταν λέμε 'καλή φυσική κατάσταση';

Όταν λέμε ότι κάποιος έχει 'καλή φυσική κατάσταση', εννοούμε ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει καλή σωματική απόδοση και μπορεί...

Ποιές τροφές βελτιώνουν τη διάθεση

To ότι "είμαστε ότι τρώμε" είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι τα συναισθήματά μας και κατά συνέπεια η διάθεσή μας επηρεάζονται αισθητά από την ποιότητα της διατροφής μας.

Μελέτες δείχνουν ότι οι τροφές επηρεάζουν τη χημική σύσταση των νευροδιαβιβαστών (χημικών ουσιών που συντελούν στη μεταβίβαση νευρικών σημάτων από κύτταρο σε κύτταρο) και κατά συνέπεια επιδρούν...

Γιατί με νοιάζει το βάρος μου;

«Ποιο είναι το φυσιολογικό μου βάρος;» «Έχω ύψος 1,68 και είμαι 60 κιλά. Δεν έχω παραπάνω κιλά απ’ ό,τι θα έπρεπε;» «Ποιο βάρος πρέπει να φτάσω;» Αυτές είναι συνηθισμένες ερωτήσεις τις οποίες ακούμε στον χώρο εργασίας μας και όχι μόνο. Ο σύγχρονος καταναλωτής βομβαρδίζεται από αντικρουόμενες πληροφορίες, που από τη μια επιβεβαιώνουν τη σημασία ενός υγιεινού τρόπου διατροφής και ζωής για το σώμα και το πνεύμα, από την άλλη όμως συνδέουν το παρουσιαστικό, ιδίως της γυναίκας, με την κοινωνική επιτυχία, τις οικονομικές επιδιώξεις, ακόμα και την ευτυχία. Μπορεί πράγματι να είσαι λιγότερο ή καθόλου ευτυχισμένος με τη ζωή σου...
 

Αναγνώστες