Δίαιτα με χαμηλές θερμίδες. Όλη η αλήθεια για την αποτελεσματικότητα με τις δίαιτες χαμηλών θερμίδων.

Μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Η απώλεια βάρους, αναπόφευκτα θα επιστρέψει πάλι και τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτό.

Μια μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ αποδεικνύει ότι οι επαναλαμβανόμενες δίαιτες απώλειας βάρους, είναι πιό δύσκολες.

Σε αυτό το πείραμα, 80 παχύσαρκοι ασθενείς...
έκαναν δίαιτα. Κάθε ένας από αυτούς έχασε κατά μέσο όρο 16 κιλά για 231 ημέρες. Αφού ξανά πήραν το βάρος που είχαν χάσει, τους έβαλαν ξανά ακριβώς την ίδια δίαιτα. Αλλά αυτή τη φορά, έχασαν 12 κιλά σε 184 ημέρες κατά μέσο όρο. Που σημαίνει ότι οι πολλές δίαιτες τελικά τους έκαναν να χάνουν κάθε τόσο, όλο και λιγότερο βάρος.

Αλλά, γιατί συμβαίνει αυτό;

Όταν εσείς οι ίδιοι δεν τρώτε καμία φορά τίποτα, προκειμένου να χάσοετε βάρος, χάνετε μυϊκή μάζα μαζί με λίπος. Με αυτό τον τρόπο όταν θα επιστρέψετε στον παλιό τρόπο ζωής που σας έκανε να αποκτήσετε το υπερβολικό βάρος, τότε, εκτός από το βάρος που παίρνετε πάλι, αυξάνεται και το συνολικό ποσό του λίπους του σώματός σας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα γίνετε ακόμη πιο παχύσαρκοι και στο τέλος θα έχετε λιγότερη μυϊκή μάζα, η οποία μειώνει και την ικανότητα να κάψετε θερμίδες. Να θυμάστε, ότι οι μύες καίνε τις θερμίδες και τα λιπώδη κύτταρα τις αποθηκεύουν, πράγμα που σημαίνει ότι όσου λιγότερους μύες, τόσο λιγότερο λίπος καίτε.

Επιπλέον, οι δίαιτες με χαμηλές θερμίδες αυξάνουν τον όγκο του θυρεοειδή αδένα σας και παράγουν λιγότερο Τ-3, η οποία είναι μια ορμόνη που ρυθμίζει το ρυθμό του μεταβολισμού σας. Το αποτέλεσμα είναι ότι το μεταβολικό ποσοστό σας μειώνεται κατά περίπου 15%, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη την πιθανότητα να χάσετε βάρος. Κανονικά, αν απλά γυρίσετε πίσω στις παλιές διατροφικές σας συνήθειες, η T-3 θα πρέπει να επιστρέψει στο φυσιολογικό της επίπεδο και ο μεταβολισμός σας, θα πρέπει επίσης να είναι πλήρως λειτουργικός. Δυστυχώς, αν χάσετε μυϊκή μάζα, η T-3 θα είναι χαμηλότερη από πριν και θα καταλήξετε να έχετε έναν πιο αργό μεταβολισμό.

Έτσι, πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα;

Για μία υγιεινή και μόνιμη απώλεια βάρους θα πρέπει να ακολουθήσετε μια προπόνηση που αυξάνει τη δύναμη και τη μυϊκή μάζα και να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή. Αν δεν κάνετε κάτι από τα παραπάνω, τότε θα χάσετε τη μυική σας μάζα και θα γίνετε παχύτεροι.

Για να χάσετε κάθε επιπλέον κιλό όσο το δυνατόν γρηγορότερα, χωρίς επίπονες και μεγάλες προσπάθειες, τότε δοκιμάστε αυτή την μέθοδο και θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα! Εξάλλου είπαμε ότι οι πολλές δίαιτες μονο κακό κάνουν στον μεταβολισμό μας!

Πηγή: planodiet.blogspot.com

5 σχόλια:

wedding articles είπε...

Πολύ σωστό άρθρο.
Συγχαρητήρια που προσεγγίζεται τόσο σωστά ενα γενικότερο πρόβλημα της κοινωνίας μας, οπως ειναι η παχυσαρκια.

buy hydrochlorothiazide είπε...

You have a very good blog that the main thing a lot of interesting and useful!

Enimerotika Grammata είπε...

Ωμοφαγία για σωματική και ψυχική υγεία και ομορφιά

Ωμοφαγική δίαιτα σημαίνει εκτός του ότι είναι φιλική προς το περιβάλλον (δείτε εδώ) και το καλύτερο προληπτικό φάρμακο για την υγεία σας. Μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή ζωντανών ενζύμων όπως είναι η ωμοφαγική διατροφή μπορεί να αποτρέψει μελλοντικές ασθένειες στο σώμα, να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνους, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, μειωμένη όραση και αρθρίτιδα.

Sarah Walton είπε...

This is a really great post I found some really good information here I've got lots of followers on twitter and I will tell all of them about this as I really think it's great information that more people should see keep up the good work be back again soon.
HCG

Uouo Uo είπε...


thank you

سعودي اوتو


Δημοσίευση σχολίου