Πώς να χάσετε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!

Θέλετε να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να χάσετε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες; Αν θέλετε να το κάνετε, τότε θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Το να χάσεις 10 κιλά μέσα σε δύο εβδομάδες είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται, ειδικά αν ακολουθήσετε μερικές απλές οδηγίες.

Μερικές συμβουλές για το πώς να χάσετε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες:


* Μην τρώτε αργά το βράδυ: Μια έρευνα για τους φοιτητές κολλεγίου που έτρωγαν αργά το βράδυ έδειξε ότι είναι πιο πιθανό να πάρουν βάρος. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι αν φάτε ένα μεγάλο γεύμα λίγο πριν πάτε για ύπνο, θα αυξηθούν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα σας για ένα χρονικό διάστημα. Τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων σχετίζονται με το μεταβολικό σύνδρομο και την αντίσταση στην ινσουλίνη που οδηγεί στην αύξηση του βάρους. Οι ερευνητές πρότειναν ένα θεωρητικό πλαίσιο για να εξηγήσουν γιατί ένα μεγάλο γεύμα το βράδυ μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του βάρους. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, αν παίρνετε 500 θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάνετε περπάτημα για ένα διάστημα, οι μύες σας θα κάψουν αυτές τις θερμίδες και θα τις μετατρέψουν σε ενέργεια. Όμως, εάν η κατανάλωση γίνει ακριβώς πριν τον ύπνο και δεν συνοδεύεται από κάποια μορφή σωματικής άσκησης, το σώμα δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποθηκεύσει αυτές τις θερμίδες και να τις μετατρέψει σε λίπος.

* Πάντα να τρώτε πρωινό: Μια πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν σημαντικά χαμηλότερο ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος), σε σύγκριση με εκείνους που παραλείπουν το πρωινό. Ωστόσο, πρέπει να καταστεί σαφές ότι όταν πρόκειται γι ένα πρωινό σε σχέση με το σωματικό βάρος, θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη το είδος των τροφών που πρέπει να καταναλωθούν. Η κατανάλωση ψωμιού και δημητριακών στο πρωινό φαίνεται να έχει μια πιο θετική επίδραση στην απώλεια βάρους από ό,τι αν καταναλώνετε τρόφιμα που είναι πλούσια σε λίπος και χοληστερόλη, όπως το κρέας. Η κατανάλωση υδατανθράκων για πρωινό, φαίνεται να οδηγεί στην πρόληψη της παχυσαρκίας, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Είναι σαφές ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστεί η διαφορά από την επίδραση της κατανάλωσης υδατανθράκων στα δύο φύλα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα άτομα που καταναλώνουν πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες έχουν χαμηλότερο βάρος. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι παχύσαρκοι παραλείπουν το πρωινό επειδή αισθάνονται ότι θα τους προσθέσει επιπλέον θερμίδες. Οπότε η αυξημένη φυσική δραστηριότητα, πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι μας παρέχει περισσότερη ενέργεια.

* Καταναλώστε περισσότερα τρόφιμα για την καύση του λίπους: Πολλές πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ορισμένες τροφές συμβάλλουν στη μείωση της συσσώρευσης λίπους. Ωστόσο, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι αυτά τα τρόφιμα θα σας κάνουν να αδυνατίσετε μαγικά, αλλά ενδέχεται να συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους σας. Για παράδειγμα, η καψαϊκίνη (αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο), συνδέεται με μια αύξηση στο μεταβολισμό. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Oxford Brookes, τρώγοντας 5 γραμμάρια σάλτσας Tabasco με άλλες τροφές, μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμό σας έως και 15%, για περίπου 2 ώρες μετά το γεύμα.

Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι το να χάσετε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες, δεν είναι και τόσο δύσκολο, αρκεί να εφαρμόσετε προσεχτικά τα βήματα που σας έδωσα παραπάνω.

 

Αναγνώστες