Διατροφή για γράμμωση - Πώς να χάσετε το κοιλιακό λίπος!

Γνωρίζατε ότι το λίπος της κοιλιάς παράγει μια ορμόνη που αυξάνει την όρεξη;

Τα κύτταρα του κοιλιακού λιπώδους ιστού παράγουν την ορμόνη NPY (νευροπεπτίδιο Y). Μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστό ότι η NPY ορμόνη ήταν η μόνη που παράγεται από τον εγκέφαλο. Τώρα Καναδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κοιλιακό λίπος...
παράγει σημαντικές ποσότητες αυτής της ορμόνης.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι παχύσαρκοι άνθρωποι τρώνε περισσότερο φαγητό είναι επειδή ο εγκέφαλος παράγει πάρα πολλή ορμόνη NPY. Η ορμόνη NPY κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πεινασμένοι όλη την ώρα.

Όπως μπορείτε να δείτε το κοιλιακό λίπος μπορεί να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο, καθώς μπορεί να αυξήσει την όρεξη και την κατανάλωση τροφίμων.

Η μεγαλύτερη μείωση του λίπυς στην κοιλιά μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία: Θα μειωθεί η αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη σας και θα μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης του σακχαρώδη διαβήτη και της καρδιακής νόσου.

Τώρα, ρίξτε μια ματιά σε μερικές απλές συμβουλές για να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς και να έχετε τους τέλειους κοιλιακούς:

1) Βάλτε τα δημητριακά ολικής αλέσεως στη διατροφή σας: Μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, μελέτησαν μια ομάδα παχύσαρκων ενηλίκων που αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που αύξησαν την κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης έχασαν περισσότερο κοιλιακό βάρος. Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους και να μειώσουν τον κίνδυνο πολλών χρόνιων ασθενειών. Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως (όπως το αλεύρι βρώμης, το κριθάρι, τον καφέ και το ρύζι) και όχι τα προϊόντα από λευκό αλεύρι. Τα ολικής αλέσεως έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να διατηρήσουν τα επίπεδα του σακχάρου πιο σταθερά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2) Μειώστε το στρες: Το μυστικό για τη μείωση του στρες είναι η άσκηση, η σωστή ξεκούραση και άλλες δραστηριότητες, όπως ο διαλογισμός.

3) Διακοπή του καπνίσματος: Παρά το γεγονός ότι, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το κάπνισμα βοηθά στην απώλεια βάρους, υπάρχουν πολλές μελέτες που υποστηρίζουν το αντίθετο. Υπάρχει ισχυρή στατιστική σχέση μεταξύ καπνίσματος και κοιλιακού βάρους, παρά το γεγονός ότι κατά μέσο όρο, οι καπνιστές ζυγίζουν λιγότερο από τους μη καπνιστές.

Μήπως θέλετε να χάσετε το κοιλιακό λίπος και έχετε αγανακτήσει από όλους τους τρόπους που έχετε κατά καιρούς δοκιμάσει, χωρίς αποτέλεσμα; Εδώ σας παρουσιάζω το Acai Berry Select, το οποίο περιέχει ένα συνδυασμό θρεπτικών συστατικών που βοηθούν στην απώλεια βάρους και στη σημαντική μείωση του κοιλιακού λίπους!

 

Αναγνώστες