Διατροφή για να χτίσετε μύες - Ποιός είναι ο σωστός τρόπος διατροφής για να αποκτήσετε γρήγορα μυ'ι'κή μάζα;


Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά θα ασκηθείτε. Εάν δεν ακολουθήσετε τη σωστή διατροφή δεν θα κερδίσετε μυϊκή μάζα. Αλλά, ποιά είναι η σωστή διατροφή;

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας οδηγήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση:

* Επιλέξτε τον πιό υγιεινό τρόπο για να προετοιμάσετε το φαγητό σας: να τρώτε ψητό αντί τηγανητό κρέας, φρέσκα λαχανικά αντί για μαγειρεμένα λαχανικά, κλπ.

* Καταναλώστε τουλάχιστον ένα γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους και τρεις με τέσσερις φορές το ποσό σε υδατάνθρακες. Η πρωτεΐνη θα βοηθήσει τους μυς σας να αναπτυχθούν και οι υδατάνθρακες θα σας παρέχουν αρκετή ενέργεια για να ολοκληρώσετε τις ασκήσεις σας.

* Μην διώξετε το λίπος από τη διατροφή σας: το λίπος είναι απαραίτητο για την παραγωγή θερμογένεσης (εσωτερική θερμότητα), η οποία προωθεί το αίσθημα του κορεσμού. Τρώγοντας κάποια ποσότητα λίπους, σας βοηθάει να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα και σας επιτρέπει να κάνετε πιό σκληρή προπόνηση.

* Αντί να τρώτε δύο ή τρία μεγάλα γεύματα, να τρώτε ημερισίως πέντε ή έξι μικρές μερίδες, ή να τρώτε κάθε δύο ή τρεις ώρες. Κάθε γεύμα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη κατά το ακόλουθο ποσοστό: 20 - 30% πρωτεΐνες, 60-70% υδατάνθρακες και 10-20% λίπη. Η συχνότητα και η σύνθεση αυτή των γευμάτων, θα κρατήσει τα επίπεδα της γλυκόζης σας σταθερά και οι μύες σας θα τρέφονται συνεχώς καλά.

* Πίνετε άφθονα υγρά. Ακόμη και η παραμικρή αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει την αθλητική ικανότητά σας και την φυσική σας κατάσταση γενικά. Το να πίνετε πάρα πολύ νερό είναι καλύτερο από το να πίνετε πολύ λίγο. Θυμηθείτε ότι το ανθρώπινο σώμα έχει μια περιεκτικότητα σε νερό 55-65%. Οι μύες σας πρέπει να περιέχουν 60-70%.

* Αυξήστε την πρόσληψη του νατρίου. Το νάτριο είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο που χάνεται λόγω της εφίδρωσης που προκαλείται από τις προπονήσεις. Μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη του νατρίου με την κατανάλωση κονσερβοποιημένων τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής. Ωστόσο, το νάτριο αποφεύγεται σε περιπτώσεις ακραίας παχυσαρκίας και υπέρτασης.

* Πάρτε ένα συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες και μέταλλα. Οι βιταμίνες μπορούν να αποτρέψουν την επιδείνωση των μυϊκών κυττάρων και να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται με την μεγάλη ένταση της προπόνησης. Οι βιταμίνες C και E, βοηθούν στην ανάπλαση και την ανάπτυξη των μυ'ι'κών κυττάρων. Το χρώμιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος μπορούν επίσης να είναι πολύ χρήσιμα. Το χρώμιο είναι ένα ιχνοστοιχείο, που είναι απαραίτητο για το μεταβολισμό της γλυκόζης και συνιστάται σε ασθενείς με διαβήτη και υπογλυκαιμία. Ένα άλλο όφελος είναι ότι μειώνει τα επίπεδα της LDL και αυξάνει την καλή χοληστερόλη. Το Χρώμιο βοηθά στην απώλεια του σωματικού λίπους και την έκκριση μιάς ορμόνης (τεστοστερόνης), που μπορεί να αυξήσει τη δύναμή σας και να σας βοηθήσει να φτιάξετε μεγαλύτερους μύες. Ο Ψευδάργυρος βοηθά στην ανάπτυξη των κυττάρων και την παραγωγή τεστοστερόνης. Η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανδρική ανικανότητα και σε απώλεια της σεξουαλικής ορμής, στις γυναίκες. Μελέτες έχουν δείξει ότι μόνο σε ένα μήνα, η έλλειψη του ψευδαργύρου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στους άνδρες κατά 20%.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να κάνετε σκληρές ασκήσεις για να φτιάξετε μυς. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε είναι οι σωστές τεχνικές. Υπάρχουν πραγματικά μόνο τρείς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη: η εκπαίδευση, το φαγητό και ο ύπνος. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αν χρησιμοποιήσετε μερικά ισχυρά μυστικά για να χτίσετε μυς!




 

Αναγνώστες