Γιατί δεν μπορώ να χάσω βάρος; Δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε για να χάσετε βάρος!

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αλλά αποτυγχάνετε κάθε φορά; Έχετε δοκιμάσει κάθε δημοφιλής δίαιτα, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί; Λοιπόν, σήμερα θα βρείτε την απάντηση! Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψω τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους μπορείτε να χάσετε βάρος:


"Έχετε έναν αργό μεταβολισμό": Ο όρος μεταβολισμός είναι μια πολύ σύνθετη έννοια και περιλαμβάνει όλες τις χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα. Το σώμα χρειάζεται μεγάλες ποσότητες ενέργειας κάθε μέρα, προκειμένου να ρυθμίσει τη θερμοκρασία και να συνθέσει χρήσιμες ουσίες που θα επιτρέπει στα διάφορα όργανα να μπορούν να λειτουργούν. Στην πραγματικότητα, το ήπαρ χρησιμοποιεί το 27% αυτής της ενέργειας, η καρδιά μόνο το 10%, ο εγκέφαλος το 19% και τα νεφρά το 7%. Επίσης, ένα μεγάλο ποσό ενέργειας δαπανάται ως απώλεια θερμότητας.

Ο μεταβολισμός σας δεν είναι πάντοτε σταθερός. Ωστόσο, μπορεί να είναι αλήθεια ότι θα κάψετε θερμίδες σε ένα χαμηλότερο ποσοστό από ό, τι θα έπρεπε.

Πώς μπορεί να βελτιωθεί ο μεταβολισμός σας:

* Οι μύες είναι οι πιο ενεργοί μεταβολικοί ιστοί στο σώμα σας, έτσι ώστε με τα βάρη να μπορείτε να φτιάξετε μία ικανοποιητική μυϊκή μάζα και να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χτίσετε τεράστιους δικέφαλους, μόλις αυξήσετε το ποσοστό της μυϊκής μάζας.
* Αποφύγετε τις στερητικές δίαιτες, επειδή χαμηλώνουν το μεταβολισμό σας.
* Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη, καθώς διαθέτει υψηλή θερμογόνο δράση και μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό μέχρι και 40%.
* Μια δόση 200mg καφεΐνης αυξάνει το βασικό μεταβολικό ρυθμό κατά 5-8% και θα πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά το γεύμα.
* Θα πρέπει να τρώτε γεύματα τακτικά (κάθε 3 με 4 ώρες) για τη διανομή της πρόσληψης θερμίδων, κατα τη διάρκεια της μέρας.
* Επισκεφτείτε το γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι οι θυρεοειδικές ορμόνες του αδένα σας είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

"Είστε κάτω από πολλή πίεση»: Στην περίπτωση του στρες, το σώμα προσπαθεί εξοικονομήσει ενέργεια με τη μείωση του μεταβολικού ρυθμού και παράγει ορμόνες όπως η κορτιζόλη, η οποία προκαλεί τη συσσώρευση λίπους, κυρίως γύρω από την κοιλιά.

«Εσείς που δεν κοιμάστε αρκετά": το σώμα μας πρέπει να ξεκουράζεται, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά. Επαρκή ανάπαυση σημαίνει τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου μέχρι την ηλικία των 50 και 7 ώρες από 50 - 60. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί τις φυσικές άμυνες του σώματός μας και στέλνει σήματα για να αποθηκεύουν περισσότερο λίπος.

«Εσείς που δεν πίνετε αρκετό νερό»: αν έχετε αφυδάτωση, θα έχετε πρόβλημα στο να χάσετε βάρος. Το νερό είναι απαραίτητο για να κάψετε θερμίδες. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, οι ενήλικες που πίνουν 8 ή περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα, καίνε περισσότερες θερμίδες από τους υπόλοιπους.

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος πιό εύκολα και χωρίς κόπο!


ΠΗΓΗ: ALL IN HEALTH
 

Αναγνώστες