Πώς να χάσετε την Κυτταρίτιδα γρήγορα!

Η κυτταρίτιδα χαρακτηρίζεται από την αντιαισθητική διόγκωση του δέρματος που μπορεί να εμφανιστεί στους γλουτούς, την κοιλιά και τα μπράτσα. Η κυτταρίτιδα είναι συνήθως γυναικείο πρόβλημα: περίπου το 80% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα. Ο λόγος για τον οποίο δεν εμφανίζεται στους άνδρες, είναι ότι το δέρμα τους έχει διαφορετική σύνθεση του συνδετικού ιστού. Η γυναικεία ορμόνη, που είναι το οιστρογόνο, βοηθάει στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας, επειδή χαλαρώνει τον συνδετικό ιστό και ενισχύει την κατακράτηση υγρών και τη συσσώρευση λίπους. Επιπλέον, το γυναικείο σώμα...
έχει ένα υψηλότερο ποσοστό του λίπους (23-27%) από ό, τι το ανδρικό σώμα (12-18%) και τα λιπώδη κύτταρά του είναι σε θέση να αποθηκεύουν περισσότερο λίπος και να επεκτείνονται περισσότερο.

Πώς να χάσετε την κυτταρίτιδα γρήγορα:

Η συνταγή της επιτυχίας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, έχει να κάνει με μία δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά και φυσικά με την άσκηση. Η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή, που περιέχει υπερβολικές θερμίδες και τρόφιμα υψηλά σε λιπαρά και αλάτι, την ενισχύουν, με την κατακράτηση υγρών στην τοπική περιοχή όπου εμφανίζεται. Ακόμη και μια κακή στάση του σώματος μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα: όταν περνάτε πολλές ώρες καθισμένοι σε μια καρέκλα επιβραδύνετε η κυκλοφορία του αίματος, γιατί συμπιέζονται τα αιμοφόρα αγγεία και τα πράγματα χειροτερεύουν, ιδιαίτερα όταν έχετε τα πόδια σας σταυρωμένα.

Περισσότερες πληροφορίες για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας:

* Μειώστε την πρόσληψη των θερμίδων σας, μόνο αν χρειαστεί να χάσετε βάρος: η γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση των ιστών και σε απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος. Επομένως, είναι περιττό να ακολουθήσετε ακραίες δίαιτες, επειδή μπορεί να βλάψετε σε μεγάλο βαθμό το σώμα σας και το μεταβολισμό σας.

* Αποφύγετε το αλκοόλ και να μην πίνετε περισσότερο από ένα ποτήρι κρασί (κατά προτίμηση κόκκινο) ανά γεύμα.

* Πίνετε 2 λίτρα μεταλλικού νερού ανά ημέρα (μεταξύ των γευμάτων κατά προτίμηση) για να βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλει τις τοξίνες.

* Μείωση των διαιτητικών λιπών, αντικαθιστώντας τα ζωικά λίπη με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

* Μειώστε την κατανάλωση της ραφιναρισμένης ζάχαρης, τα γλυκά, τα παγωτά και τα αναψυκτικά.

* Μειώστε την πρόσληψη αλατιού.

* Αυξήστε την ποσότητα καλίου στη διατροφή σας, το οποίο βοηθά στην αποβολή του νερού από το ουροποιητικό σύστημα. Καλές πηγές καλίου είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ντομάτες, οι πατάτες, ορισμένα φρούτα και τα δημητριακά.

* Μασήστε τα τρόφιμά σας για τη βελτίωση της πέψης.

* Τρώτε άφθονα λαχανικά, ιδιαίτερα όταν είναι ωμά, για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

* Αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, προκειμένου να τονωθεί η ελαστικότητα του μυϊκού ιστού.

* Τρώτε τροφές που είναι πλούσιες σε καλά λιπαρά: τα μονοακόρεστα λίπη μπορεί να βοηθήσουν ώστε να γίνουν πιό στενά τα κύτταρα του δέρματος και μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Αυτά τα τρόφιμα είναι το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, οι ηλιόσποροι, οι σπόροι κολοκύθας, το ελαιόλαδο και ακόμη και η μαύρη σοκολάτα. Φυσικά, αυτά τα τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες, γιατί περιέχουν πολλές θερμίδες.

 

Αναγνώστες