4 αποδεδειγμένοι τρόποι για να έχετε τεράστιους μύες πολύ γρήγορα!

Για να χτίσετε μυϊκή μάζα μπορεί να είναι πολύ απλό, αν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Μερικοί άνθρωποι περνούν πολλές ώρες στο γυμναστήριο χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά να κάνουν και χωρίς κανένα πρόγραμμα για να τους καθοδηγήσει. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν και όλες οι προσπάθειές τους πάνε χαμένες. Μην αφήσετε να συμβεί σε σας! Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε μερικά πολύτιμα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μεγάλους μύες.


* Τρώτε πολλές πρωτεΐνες: χωρίς πρωτεΐνες, το σώμα σας δεν θα είναι σε θέση να φτιάξει νέους μυς, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε τουλάχιστον 1-2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Είναι απαραίτητο για το σώμα σας με σκοπό να φτιάξετε τους μυς σας μετά από τις προπονήσεις σας. Ορισμένες πηγές πρωτεϊνών είναι οι εξής: άπαχο κόκκινο και λευκό κρέας, ψάρι, κοτόπουλο ή γαλοπούλα, ασπράδια αυγών, φασόλια, όσπρια και ξηροί καρποί. ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε μια επαρκή πρόσληψη πρωτε'ι'νών είναι η χρήση πρωτεϊνικής σκόνης.

* Πάρτε ένα συμπλήρωμα αμινοξέων: Μετά την πρωτεΐνη, τα αμινοξέα αποτελούν το σημαντικότερο συμπλήρωμα για την ανάπτυξη των μυών. Έχουν ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα απορρόφησης (15-20 λεπτά) και η αποτελεσματικότητά τους διαρκεί για περίπου 2 ώρες. Τα αμινοξέα δεν απορροφώνται από το ήπαρ και μεταβολίζονται απευθείας στους μυς και ανακουφίζουν το αίσθημα της καύσης κατά τη διάρκεια της άσκησης. Δεν χρειάζεται να πάρετε αμινοξέα κάθε μέρα όπως κάνετε με τις πρωτεΐνες. Ο συγχρονισμός είναι επίσης πολύ σημαντικός. Η πλειονότητα των bodybuilders πέρνουν αμινοξέα περίπου 20 λεπτά πριν την προπόνηση. Φυσικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να χωρίσετε τη δόση και να λάβετε τη μισή πριν και την άλλη μισή κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Η αποτελεσματική δόση κυμαίνεται ανάλογα με το σωματικό βάρος και την ένταση της άσκησης, αλλά γενικά είναι περίπου 1 γραμμάριο ανά κάθε 10 kg του σωματικού βάρους. Για καλύτερα αποτελέσματα, πάρτε την με άδειο το στομάχι.

* Μήν τρώτε έτοιμα φαγητά (Junk Food): Μειώστε την κατανάλωση των ακόλουθων τροφών: σάλτσες, γλυκά, λιπαρά κρέατα, το αλάτι, λευκή ζάχαρη, τα τηγανισμένα τρόφιμα, το αλκοόλ, τα λιπαρά τυριά, μαγιονέζα, κέτσαπ, αλατισμένοι ξηροί καρποί και τα τσιπ.

* Φτιάξτε έντονα προγράμματα γυμναστικής: Θα πρέπει να φέρετε το σώμα σας στα όριά του προκειμένου να κάνετε μυς. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγετε την μεγάλη εξουθένωση. Η ανάπαυση είναι ένα ουσιαστικό μέρος του προγράμματος. Προσπαθήστε να εναλλάσσετε τις ασκήσεις μεταξύ των ομάδων των μυών και να ξεκουράζεστε πάντα μία με δύο ημέρες.


 

Αναγνώστες