Πώς να αντιμετωπίσετε τον διαβήτη - Μάθετε τι ακριβώς προκαλεί τον διαβήτη και πώς να τον αντιμετωπίσετε!

Αυτό το ερώτημα τίθεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά.
Περίπου 65% - 70% των θανάτων που συμβαίνουν σε διαβητικούς ανθρώπους, προκαλούνται από καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια.
Στο διαβήτη, η ψηλή συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα προκαλεί βλάβες στο κυκλοφορικό σύστημα. Οι μακροχρόνιες επιπλοκές του διαβήτη, δημιουργούνται...
αργά αλλά σταθερά.

Υπάρχουν 2 τύποι διαβήτη. Ο διαβήτης τύπου 1, στον οποίο δεν υπάρχει ινσουλίνη. Αυτό προκαλείται όταν τα κύτταρα βήτα του παγκρέατος, τα οποία είναι υπεύθυνα για την έκκριση της ινσουλίνης, έχουν καταστραφεί. Από την άλλη πλευρά, στον διαβήτη τύπου 2, παράγεται ινσουλίνη, αλλά το σώμα είναι ανθεκτικό σε αυτή την ορμόνη.

Αλλά, γιατί η ινσουλίνη είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα;

Τα τρόφιμα που τρώμε κάθε μέρα περιέχουν γλυκόζη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται ινσουλίνη για να το μεταφέρει στα κύτταρα. Χωρίς αυτό ποτέ δεν θα εισέλθει στα κύτταρα, αλλά θα παραμείνει στην κυκλοφορία του αίματος και μετά θα αποβάλλεται με τα ούρα.

Ο διαβήτης δεν είναι μόνο ένα μικρό πρόβλημα. Μπορεί να οδηγήσει σε νευραλγία, καρδιακές προσβολές, νευροπάθεια και προβλήματα στα πόδια. Το υψηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία στα μάτια και να οδηγήσει σε διαταραχές της όρασης ή ακόμα και σε τύφλωση. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει βλάβη και στα νεφρά.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε κάτι γι'αυτό όσο το δυνατόν συντομότερα.

Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

* Να χάσετε βάρος: η πλειονότητα των διαβητικών είναι υπέρβαροι. Χάνοντας κάποια κιλά, θα βοηθήσει το σώμα σας να ρυθμίσει το σάκχαρο στο αίμα.
* Κάντε ασκήσεις τακτικα: με την άσκηση θα είστε σε θέση να μειώσετε τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, καθώς επίσης και να ελέγξετε την αρτηριακή σας πίεση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αν θέλετε να διατηρείτε το σώμα σας υγιές.
* Κοιμηθείτε καλά το βράδυ: μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι, που κοιμούνται λιγότερο από 8 ώρες κάθε νύχτα, έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο. Επίσης με έναν επαρκή ύπνο, θα μειώσετε τα επίπεδα του άγχους.
* Τρώτε τροφές υψηλές σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως.
* Μην παραλείπετε γεύματα: το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τρώτε ένα ή δύο μεγάλα γεύματα κάθε μέρα. Προσπαθήστε να τρώτε πολλά μικρά γεύματα, ώστε να διατηρηθεί το σάκχαρο στο αίμα σας σταθερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.
* Μείνετε μακριά από μπισκότα, κέικ και γλυκά. Παρόλο που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα απαγορευμένα τρόφιμα για τους διαβητικούς, τα τρόφιμα αυτά μπορεί να προκαλέσουν μια ραγδαία αύξηση στα επίπεδα της γλυκόζης. Εάν δεν μπορείτε να τα βγάλετε τελείως από τη διατροφή σας, τουλάχιστον προσπαθήστε να μην τα φάνε μόνοι. Προτιμήστε να τα τρώτε αμέσως μετά τα γεύματα.
* Αποφύγετε τα κορεσμένα λίπη, όπως το τυρί και το βούτυρο.
* Προσπαθήστε να παρακολουθείτε το συνολικό ποσό των υδατανθράκων που τρώτε κάθε μέρα για να ελέγχονται και να κρατούνται τα επίπεδα του σακχάρου σας σταθερά.
* Θα πρέπει να πίνετε αλκοόλ μόνο περιστασιακά.
* Η μαγιά, το μπρόκολο και το φασκόμηλο μπορεί να είναι πολύ ευεργετικά.

Γι'αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τον τρόπο που τρέφεστε, αλλά και στην αποφυγή του καπνίσματος!



 

Αναγνώστες