Πώς να απαλλαγείτε από τα κίτρινα δόντια και να έχετε ένα πιό λαμπερό χαμόγελο!

Αν ρίξετε μια ματιά στα άτομα γύρω σας, θα διαπιστώσετε ότι πολλοί από αυτούς έχουν κίτρινα δόντια. Τόσο που μπορείτε να τους ξεχωρίσετε από το πλήθος και να είναι λίγοι αυτοί που ξεχωρίζουν από το πλήθος.
Αυτά που κάνουν τα δόντια σας κίτρινα είναι κυρίως το κάπνισμα, το αλκοόλ, καθώς και διάφορα τρόφιμα τα οποία έχουν στερήσει από τα δόντια σας τη τους φυσική λευκότητα. Έτσι, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να απέχετε από το κάπνισμα και να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ. Επιπλέον, θα πρέπει:


* Να αποφύγετε το χυμό πορτοκαλιού και να τον αντικαταστήσετε με μαύρο ή πράσινο τσάι, το οποίο δεν βλάπτει το σμάλτο των δοντιών και περιέχει μια μικρή ποσότητα φθορίου που αναδυκνύει την λευκότητα των δοντιών.

* Πείτε ναι σε πράσινα λαχανικά και σε φρούτα: Το σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά δημιουργούν ένα αόρατο προστατευτικό, που αποτελεί εμπόδιο για τα υπολείματα των τροφών. Επίσης, ορισμένα λαχανικά (όπως τα καρότα, το αγγούρι, το μπρόκολο, το λάχανο) και φρούτα (όπως το μήλο ή το αχλάδι), μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά συστατικά αφαιρώντας τα υπολείματα των τροφών, απλά με το μάσημά τους.

* Να τρώτε πολλά γιαούρτια: Πρόσφατη έρευνα έχει αποκαλύψει ότι οι άνθρωποι, που τρώνε γιαούρτι συχνά, έχουν πιο υγιή δόντια.

* Χρησιμοποιήστε τη θεραπεία με το λεμόνι στο σπίτι: Ενώ ο χυμός πορτοκαλιού βλάπτει το σμάλτο, ένας άλλος τρόπος με λεμόνι και αλάτι, μπορει να κάνει πιό λευκά τα δόντια σας. Ανακατεύουμε το χυμό μισού λεμονιού με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τρίψτε αυτό το μίγμα πάνω στα δόντια και στη συνέχεια βουρτσίστε τα με κανονική οδοντόπαστα. Το μείγμα αυτό θα καθαρίσει την επιφάνειά τους, και θα μειώσει το κιτρίνισμα. Προσοχή: Μην καταπίνετε το μείγμα.

* Χρησιμοποιήστε Φράουλα: Αντί για οδοντόπαστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες φράουλες. Θα χρειαστείτε: Μία ώριμη φράουλα και μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Λιώνουμε τη φράουλα και την ανακατεύουμε με τη μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα για να εφαρμόσει το μείγμα. Αφήστε το για πέντε λεπτά, στη συνέχεια βουρτσίστε τα λεπτομερώς και χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα. Μην αφήνετε τα δόντια σας αβούρτσιστα, επειδή η ζάχαρη που περιέχεται στη φράουλα μπορεί να είναι επιβλαβής. Ωστόσο, η χρήση της σόδας δεν θα πρέπει να είναι συχνή, επειδή το διττανθρακικό νάτριο που περιέχει μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.
* Περιορίστε την κατανάλωση των όξινων τροφίμων όπως το ξίδι. Αυτά τα τρόφιμα ανοίγουν μικρές "τρύπες" και το διαπερνούν, αφήνοντας λεκέδες στα δόντια σας.

Ακόμη και αν αυτές οι συμβουλές σας είναι πολύ χρήσιμες, μπορούν να αντικαταστήσουν μία θεραπεία στον οδοντίατρο, η οποία μπορεί και να σας κοστίσει εκατοντάδες ευρώ.

Μήπως επιθυμείτε πιό φωτεινό και πιό λευκό χαμόγελο; Έχετε δοκιμάσει πολλούς τρόπους που λευκαίνουν τα δόντια χωρίς αποτέλεσμα, δαπανώντας αρκετά χρήματα σε διάφορες θεραπείες; Υπάρχει μια απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

 

Αναγνώστες