Πώς να σταματήσετε το κάπνισμα μια για πάντα - Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε το κάπνισμα!

Κάθε χρόνο δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν λόγω του καπνίσματος. Κάθε 13 δευτερόλεπτα, 1 άνθρωπος πεθαίνει εξαιτίας αυτής της ανθυγιεινής συνήθειας. Οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία είναι γνωστές.

Σοβαρές ασθένειες που προκαλούνται από αυτή τη συνήθεια είναι οι εξής:

* Βρογχίτιδα
* Καρκίνος του πνεύμονα
* Πνευμονία
* Άσθμα
* Φυματίωση
* Έλκη
* Καρδιακές προσβολές
* Διάφορες μορφές καρκίνου

Άλλες επιβλαβείς επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό είναι οι εξής:


* Μείωση της διανοητικής ικανότητας
* Μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος
* Μείωση της αίσθησης της όσφρησης
* Το κιτρίνισμα των δοντιών

Αυτή η εξάρτηση είναι επίσης μια συχνή αιτία τύφλωσης. Όσο πιο γρήγορα κάποιος αρχίζει να καπνίζει και όσο περισσότερα τσιγάρα καπνίζει, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για να καταστρέψει την όρασή του. Η νικοτίνη επηρεάζει τη γονιμότητα των ανδρών, διότι αλλάζει το DNA και μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Στις γυναίκες, μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης κατά 40%, ενώ οι γυναίκες που συνεχίζουν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν λιποβαρή βρέφη (με χαμηλό σωματικό βάρος).

Επιπλέον, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα προκαλεί σοβαρές απώλεις μνήμης. Οι έρευνες έδειξαν ότι οι καπνιστές έχουν έως και 20% λιγότερη εγκεφαλική λειτουργία! Η επιταχυνόμενη απώλεια της μνήμης που παρατηρήθηκε στους καπνιστές μπορεί να οφείλεται στην υψηλή πίεση που προκαλείται από το κάπνισμα. Η αύξηση της πίεσης αλλοιώνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην μειωμένη παροχή θρεπτικών ουσιών και μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια προβλήματα μνήμης. Παρά το γεγονός ότι, οι περισσότεροι καπνιστές έχουν πλήρη επίγνωση όλων αυτών των επιβλαβών παρενεργειών, το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουν πραγματικά να σταματήσουν το κάπνισμα.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η νικοτίνη είναι ένα ισχυρό φάρμακο και όταν κανείς σταματήσει τη χρήση της, μπορεί να προκαλέσει έντονα συμπτώματα στέρησης. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη νικοτίνη όταν είστε εθισμένοι σε αυτή, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, ερεθισμό, αϋπνία και έλλειψη εστίασης.

Έτσι, τι μπορεί να γίνει;

Αν πραγματικά θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό τον εθισμό, πρέπει να επαναπρογραμματίσετε το μυαλό σας. Παρόλο που το λογικό μέρος του εγκεφάλου (το συνειδητό μυαλό) κατανοεί ότι αυτή είναι μια επιβλαβής συνήθεια που πρέπει να σταματήσει, το ασυνείδητο έχει διαφορετική γνώμη. Μετά από εκατοντάδες χιλιάδες τσιγάρα στη ζωή σας, αυτή η συνήθης ενέργεια είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στο υποσυνείδητό σας, που η εγκατάλειψή της είναι σχεδόν αδύνατη. Το κόλπο είναι να πείσετε το υποσυνείδητό σας ότι δεν θέλετε πλέον να καπνίζετε και ότι πρόκειται για μια εντελώς περιττή και αηδιαστική συνήθεια.

Τώρα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή -


 

Αναγνώστες