Ποιές είναι οι πραγματικές αιτίες της ακμής; Μάθετε τι προκαλεί πραγματικά την ακμή και πώς να τη θεραπεύσετε!

Η ακμή είναι μια πολύ συνηθισμένη δερματική πάθηση που μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας και φυλής. Ακόμα κι αν συνήθως επηρεάζει τους εφήβους, η ακμή των ενηλίκων είναι ένα πραγματικό πρόβλημα και κάποιοι συνεχίζουν να υποφέρουν από αυτή την κατάσταση μέχρι τα τριάντα ή τα σαράντα χρόνια της ζωής τους.

Αλλά, ποιες είναι οι αιτίες της ακμής;

Η κύρια αιτία είναι η ασυνήθιστα υψηλή συγκέντρωση των ενδογενών ορμονών (κυρίως τα ανδρογόνα) στο αίμα, κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Αυτές οι ορμόνες προκαλούν...
την υπερβολική παραγωγή σμήγματος το οποίο φράζει τους πόρους του δέρματος και προωθεί τη διάδοση των δερματικών βακτηρίων. Αυτό οδηγεί σε φλεγμονή του δέρματος και σχηματίζονται σπυράκια.

Η ακμή επηρεάζει κυρίως το πρόσωπο, το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι (λόγω του γεγονότος ότι οι περιοχές αυτές έχουν πολλούς σμηγματογόνους αδένες), αλλά μπορεί επίσης να εμφανίζεται στην πλάτη, τους ώμους και το στήθος.

Εδώ είναι μερικά πράγματα για την ακμή που πρέπει να ξέρετε:

* Έχει αποδειχθεί ότι η συναισθηματική ένταση μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα, γι 'αυτό προσπαθήστε να αποφύγετε το άγχος όσο μπορείτε.

* Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το σεξ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει.

* Το Makeup ειδικά αν το αφήσετε στο πρόσωπό σας για πολλές ώρες μπορεί να παίξει έναν αρνητικό ρόλο.

* Οι βλαβερές συνέπειες της σοκολάτας στην ακμή φαίνεται να είναι απλά ένας μύθος.

* Το επάγγελμά σας μερικές φορές παίζει σημαντικό ρόλο. Η εργασία σε ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον, όπως η τροφοδοσία, κουζίνα ή πλυντήριο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του δέρματός σας.

* Η ακμή δεν προκαλείται από την κακή υγιεινή, αλλά είναι ένα ενδογενές πρόβλημα.

* Ο ήλιος δεν θεραπεύει την ασθένεια αυτή. Το μαύρισμα που παίρνουμε μετά από έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι μόνο προσωρινό στο να αποκρύψει το ερεθισμένο δέρμα και τα σπυράκια, αλλά δεν μπορεί να την θεραπεύσει.

* Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να είναι χρήσιμη. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές που είναι καλές πηγές βιταμίνης C (ακτινίδιο, μπρόκολο, κόκκινες πιπεριές, πορτοκάλια κ.α.) και βιταμίνη Α (καρότα, βερίκοκα, ροδάκινα κ.λπ.). Θα πρέπει επίσης να αυξήσετε την ποσότητα φυτικών ινών στη διατροφή σας, προκειμένου να διευκολύνετε η πέψη και να βοηθήσει το σώμα σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες.

* Μερικά αντηλιακά μπορεί να κάνουν την κατάσταση χειρότερη, επειδή περιέχουν πάρα πολλά φίλτρα και είναι πολύ λιπαρά.

* Όσες πάσχουν από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να προκαλέσουν ακμή, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι, παρόλο που τα παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν, υπάρχει ένα πιό σημαντικό βήμα για να απαλλαγούμε από την ακμή και να επιτευχθεί η ορμονική ισορροπία. Οι τοπικές θεραπείες ακμής μπορούν να έχουν μόνο προσωρινά αποτελέσματα και μπορεί ακόμη να έχουν πολλές παρενέργειες. Μετά από μια ολιστική θεραπεία και κάνοντας μόνο μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

Τώρα δώστε ιδιαίτερη προσοχή εδώ-

Έχετε κουραστεί να έχετε να αντιμετωπίσετε ένα νέο σπυράκι κάθε μέρα; Θέλετε μία πιό λαμπερή επιδερμίδα; Θέλετε να απαλλαγείτε από την Ακμή μιά για πάντα; Αν ναι, τότε Δείτε Εδώ!


Από All In Health
 

Αναγνώστες